Националният селекционер на Англия Фабио Капело е казал на съпругите на неговите футболисти да си събират багажа и да напуснат лагера на отбора по време на мачовете от световните квалификации.

Според капитана на „трите лъва” Рио Фърдинанд именно строгият режим, който въведе Капело с идването си в Англия, е причината за добрите резултати на отбора от началото на настоящата кампанията.

Според бранителя на Манчестър Юнайтед старите навици свързани с присъствието на жените са коствали на Англия скъпо. Играчът обаче сподели, че промяната е осезателна след идването на италианския треньор, преди срещата с Беларус в сряда вечер.

„Заприличахме на цирк, що се отнасяше до ситуацията с жените. Националният отбор се превърна в едно голямо шоу”, започна пред „Sun” Рио.

„Все едно си на театър. Футболът почти се превърна в нещо второстепенно”, продължи Фърдинанд пред авторитетното издание.

„Хората се интересуваха и тревожеха за това какви дрехи носят футболистите и половинките им, отколкото от самия национален отбор. За да си на върха на възможностите си трябва да си максимално концентриран. А в миналото, това бе изключително трудно”, каза още играчът на „червените дяволи”.

Последният изрази и увереността си, че времената под ръководството на Свен Йоран Ериксон няма да се върнат.