Нападателят Фабио Борини заяви, че не съжалява за решението си да остане в Ливърпул, което взе преди началото на сезона.

Към италианеца имаше сериозен интерес от Съндърланд, където той се подвизаваше с успех през миналия сезон. Макар мърсисайдци да приеха офертата на „черните котки“, самият Борини се противопостави на сделката и заяви, че иска да се бори за мястото си на „Анфийлд“.

Дотук през кампанията той изигра 13 мача във всички турнири и още чака първия си гол, но не губи надежда.

„В нито един момент не съм съжалил, че останах“, каза бившият играч на Челси и Рома. „Да, можех да си тръга, но исках да остана в Ливърпул и се радвам, че го сторих. Ако трябва да съм честен, не очаквах, че ще играя толкова, колкото го правя досега.“

„Заради контузиите на Даниел Стъридж играх повече от очакваното. Според мен се справям ОК. Може би трябваше да вкарам някои от положенията, които ми се откриха, но съм доволен от сезона си дотук.“

„Няма си тръгна и този месец. Започнах титуляр в последния мач и не виждам причина да сменян клуба. Чувствам се добре тук. Отказах на клубовете, които ме искаха, защото желанието ми беше да играя за тим от топ 4. Исках да играя в Шампионската лига“, допълни Борини.