Футболната Асоциация на Англия потвърди, че футболистът Андрос Тансенд е заподозрян в нелегално залагане на мачове. Поради тази причина 21-годишният футболист ще пропусне Европейското първенство за младежи следващия месец, въпреки че попадна в състава на Англия.

Крилото, което прекара втората част от сезона под наем в Куинс Парк Рейнджърс, има време до 3 юни да отговори на обвиненията.

В изявлението на ФА пише: „Футболната Асоциация заподозря Андрос Таунсенд във връзка с предполагаеми нарушения на нейните правила за залагане. Той се оттегли от състава на Англия под 21 и ще бъде заменен от играча на Бирмингам Сити Нейтън Редмънд.“

Таунзенд може да бъде наказан, глобен или само предупреден, като все пак е ясно, че той не е залагал на мачове, в които е играл.

ФА обаче има много строги правила срещу играчи, които залагат в първенства, в които техните отбори играят, в случая на Таунсенд става дума за КПР, Тотнъм и Англия.

Така че, освен мачове от английския футбол, в това число се включват и мачове от Лига Европа и международни двубои на Англия.