Бранителят на Челси и английския национален отбор Ашли Коул ще бъде наказан от Футболната Асоциация на Острова за невъздържаните си коментари по адрес на членовете на местната футболна централа.

31-годишният играч нарече хората от ФА „пу**и“ в профила си в Twitter в петък. Коментарът му дойде, след като от ФА публикуваха обясненията си за наказанието на Джон Тери. Коул трябваше да дава показания по делото срещу Тери, за използване на расистки обиди срещу Антон Фърдинанд. Впоследствие в доклада на ФА обаче бе написано, че думите на Коул не са взети сериозно под внимание, тъй като неговото мнение не е надеждно. В отговор на доклада, Коул написа в своя Twitter: “Хахахаха, добра работа ФА, излъгал съм, така ли, банда п**ки”.

Днес, Sky Sports разкрива, че Коул ще бъде подведен под отговорност от ФА, а в същото време мениджърът на Челси Роберто Ди Матео също заяви, че бранителят ще бъде наказан дисциплинарно от клуба.

Левият бек изтри коментара си в социалната мрежа малко след като го бе публикувал, извини се, но наказанието от ФА няма да му се размине.