Футболната асоциация на Англия побърза да опровергае информациите, че Фабио Капело ще се пенсионира след Мондиала през 2010 година. Говорител на централата обяви, че италианският специалист ще си изпълни договора, който е за още две години след световното. „Капело е казал пред медиите, че иска да се концентрира само върху едно нещо – Световното през 2010 година,” коментира говорителят. Той добави, че Капело не мисли за нещата след тази цел и „няма намерение да напуска поста си след Мондиала”.

Вчера Фабио Капело бе цитиран от италианския вестник „Ла Република”, че смята да се пенсионира след първенството в Южна Африка. „Това е окончателно,” заяви той пред всекидневника, запитан дали е решил да се откаже от треньорската професия след Мондиала.

Всичко тръгна от въпрос дали би се завърнал като старши треньор на италианския национален отбор. „Моят път свършва с Англия,” каза Капело. „Работата ми на терена ще приключи с предизвикателството Англия.”

Той добави, че би желал кариерата му да завърши, като изведе Англия „сред трите най-добри отбора в света” в Южна Африка.