Митичният стадион „Уембли“ е все по-близо до смяна на собствеността. Продажбата на историческото за Англия съоръжение се дискутираше в последните месеци, а днес стана ясно, че тя може да се случи съвсем скоро.

Ръководни фактори от Футболната асоциация на Англия са дали „зелена светлина“ за осъществяването на сделката с американския милиардер от пакистански произход Шахид Хан на стойност 600 млн. паунда.

Хан е добре познат в Англия, тъй като притежава лондонския Фулъм, както и тима от Националната футболна лига в САЩ Джаксънвил Джагуарс.

Голяма част от предложенията на Хан са били приети от Борда на директорите във ФА, но все пак предстои гласуване на десетиимата, които попадат в него.

Според условията на договора по сделката, новият собственик няма да има право да променя името на стадиона по какъвто и да е било начин, нито пък към него да бъдат добавяни имена на спонсори.

В случай, че Шахид Хан реши да продаде съоръжението в бъдеще и ако сумата надхвърля 600 млн. паунда, то част от парите ще влязат в касата на ФА.