Левият бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра отвърна на критиките напоследък, че липсата на реална конкуренция за титулярното му място е довела до спада в неговата формата .

В края на миналия сезон френският национал се представяше чувствително под нивото си, както и други ключови играчи на „червените дяволи“, което се оказа решаващо в борбата за титлата.

„Много е лесно на някои хора да кажат, че след като сме купили още един ляв бек, сега на Патрис Евра ще му се наложи да се бори за мястото си“, сподели крайният защитник. „Патрис Евра обаче винаги се е борил за мястото си. Без значение дали има или няма с кого, аз се боря, защото уважавам фланелката.“

„Когато играеш за Манчестър Юнайтед, винаги има предизвикателство. Когато не съм на терена, просто прекарвам времето със семейството си, така че не знаех за тези критики, насочени лично към мен. За първи път чувам за такова нещо и не ми харесва“, каза още бившият играч на Монако.

„Но когато хората говорят, че Патрис никога не е имал реална конкуренция, мисля, че не си спомнят много точно. Те много бързо забравят как станах ляв бек на Манчестър Юнайтед. Преборих се с двама чудесни играчи като Габриел Хайнце и Микаел Силвестър“, завърши Евра.