Легендарният бивш бранител на Манчестър Юнайтед Патрис Евра посъветва настоящият състав час по-скоро трябва да си върне онази арогантност, която беше характерна за отбора в най-успешните му години.

„Червените дяволи” за последно спечелиха шампионската титла на Англия през 2013 година, след което значително отстъпиха от позициите си не само на домашната сцена, но и в Европа. В годините след това тимът пропусна няколко участия в Шампионската лига, като и през настоящата кампания ще трябва да се задоволи с мачове от Лига Европа.

В неделя от 16 часа българско време Юнайтед гостува на Уест Хем в 6-ия кръг на Висшата лига, а като човек, който носи екипа и на „чуковете” Евра се оказа подходящ събеседник. „Уест Хем е добър клуб и мисля, че Мануел Пелегрини върши чудесна работа там”, заяви бившият френски национал.


Гледайте Уест Хем - Манчестър Юнайтед от 16 часа на 22 септември пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн PLAY DIEMA XTRA.


„Те ще се опитат да вземат победата. Помня какво беше, когато бях част от Уест Хем, а на тях им предстоеше мач срещу Юнайтед. По време на седмицата футболистите бяха толкова фокусирани в тренировките, че никой от тях не мислеше, че може да загуби от Юнайтед.”

„Всички тренираха с нагласата, че ще спечелят срещу Юнайтед. Тогава бях играч на Уест Хем, но си оставам завинаги фен на Юнайтед и ми беше наистина тежко да си кажа: „Уау, моят клуб наистина е повален”. Проблемът беше в това, че Уест Хем действително взе мача – с 3:1 – и хем бях щастлив, хем разочарован. Трябва да изправим на крака моя клуб, защото ние сме Манчестър Юнайтед.”

„Играхме срещу Лестър (в миналия кръг – б.р.) и много хора твърдяха, че ще бъде трудно, защото те са във форма. Какво си мислех аз ли обаче? Питах се къде остана респекта към Манчестър Юнайтед. Искам хората отново да се страхуват от нас. Ние трябва да излизаме и да играем по-добре, да печелим мачове.”

„Знам, че срещу Уест Хем няма да бъде леко. Това е негостоприемно място, но трябва да се уверим, че щом играчите стъпят на терена, ще бъдем обединени. Искам да видя обратно онази арогантност. Макар да не е лесно, хората трябва да разберат, че това е Манчестър Юнайтед.  Много се разстройвам, когато чуя хората да говорят за Юнайтед все едно сме нищо. Това ме убива”, допълни Евра.