Отборът на Евертън победи с 2:1 Лестър в двубой от 32-ия кръг на Висшата лига.

Резултатът беше открит в 10-ата минута от Ричарлисон, който засече отблизо центриране в наказателното поле на Гордън.

Само шест минути по-късно Евертън получи прави да изпълни дузпа, отсъдена за игра с ръка в наказателното поле, като ситуацията беше ревизирана с ВАР.

През втората част гостуващият тим стигна до почетно попадение чрез Келечи Ихеаначо в 51-ата минута, който се оказа най-съобразителен в наказателното поле. Докрая обаче Лестър не успя да се добере поне до равенство.

Карамелите" събраха 44 точки и са 11-и в класирането, но са само на 2 от осмия Тотнъм и имат реален шанс да се преборят за място в Лига Европа. Лестър все още е трети с 55 точки. "Лисиците" остават без победа след рестарта на сезона, като запидаха две равенства преди тази загуба.

В друга мач тази вечер Нюкасъл постигна убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Борнемут и остави "черешките" в зоната на изпадащите.

Борнемут Нюкасъл

източник: Gulliver/GettyImages

Още в петата минута грешка на Лерма доведе до първото попадение в мача. Тогава се разписа Дуайт Гейл от дузпа.

След половин час игра Шон Лонгстаф удвои аванса на гостите.

Борнемут удари на два пъти гредата след почивката, но в 57-ата минута Алмирон направи резултата 0:3 и това сложи край на интригата.

Влезлият като резерва Валентино Лазаро отбеляза още едно попадение за Нюкасъл в 77-ата минута след подаване на Джонджо Шелви, а секунди по-късно удари греда.

В самия край на срещата Дан Гослинг отбеляза почетен гол за домакините.

По този начин Борнемут записа четвърта поредна загуба, а следващите му мачове са срещу Ман Юнайтед, Тотнъм, Лестър и Ман Сити. Те остават 19-ти с 27 точки, на една от спасението, докато Нюкасъл са 13-и с 42 точки.