Отборът на Евертън записа впечатляващ обрат като гост на Уест Хем в мач от поредния кръг на английската Висша лига. „Карамелите” стигнаха до крайния успех с 3:1, въпреки че до 83-ата минута изоставаха в резултата.

Възпитаниците на Дейвид Мойс нанесоха пето поражение на Уест Хем в последните шест мача и допълнително утежниха ситуацията на Джанфранко Дзола и екипа му на „Ъптън парк”.

Срещата започна добре за домакините, които в големи периоди от първата част владееха инициативата на терена и създаваха по чистите голови положения в мача. Първото полувреме завърши без гол, преди в 63-ата минута Колисън да открие в полза на „чуковете”.

Постепенно силите на домакините намаляха, от което отлично се възползваха футболистите на Евертън. В заключителните минути на срещата гостите упражниха тотален натиск и при една от поредните си атаки в 83-ата минута защитникът Джолеън Лескът се разписа с глава за 1:1 след асистенция на Луис Саха.

Именно френския нападател се превърна в герой за гостите, отбелязвайки два гола само в рамките на три минути.

В други два мача от днес Портсмут се наложи трудно като гост на Съндърланд с 1:2, а Болтън взе успеха над Хъл с минималното 1:0.