Полузащитникът Ландън Донован, капитан на националния отбор по футбол на САЩ и на Лос Анджелис Галакси, ще играе в следващите два месеца под наем в Евертън, съобщиха от американския му отбор. Донован игра в Евертън преди две години и сега ще направи своя втори период при карамелите, след като Галакси и Мейджър-лигата решиха да му позволят.

29-годишният Донован пристига в близките дни в Ливърпул, но не може да бъде регистриран преди 1-и януари. Очаква се той да бъде в групата на Евертън за мача с Болтън на 4-и другия месец. Последната му среща ще бъде мърсисайдското дерби с Ливърпул на 25-и февруари, след което той ще се върне в Северна Америка. "Да се върна в Англия, за да играя за толкова успешен клуб и при чудесен треньор като Дейвид Мойс, е награда за мене и истинско признание за качествата ми, заяви Донован в специално изявление.

"Страхотно е, че Ландън ще се върне при нас отново, не остана длъжен и Мойс. Ние знаем какво може той, след като игра при нас преди две години. Очакваме сега да бъде в същата форма". Донован най-вероятно ще бъде избран за пореден път за най-добър футболист на САЩ, след като помогна на клуба си Галакси да спечели титлата в МЛС, а на финала срещу Хюстън Динамо вкара и победното попадение.