Третодивизионният Линкълн Сити даде всичко от себе си и в големи периоди успя да вгорчи вечерта на Евертън във втория кръг на Купата на лигата в Англия. „Карамелите” успяха доста трудно да спечелят с 4:2 гостуването си на „Синсил Банк”.

То започна по наистина отрезвяващ начин за гостите, които след едва 20 секунди игра се оказаха изоставащи в резултата. Няколко сериозни грешки в защитата на гостите позволиха на Джак Пейн да се промъкне с дрибъл отляво и да свие топката към намиращия се около точката на дузпата Хари Андерсън, за когото беше детска игра да отбележи.

Евертън подложи домакините си на почти зловещ натиск и успя да изравни в 36-ата минута. Левият бек Люка Дин с марково изпълнение от пряк свободен удар вкара за 1:1.

Второто полувреме продължи по същия начин въпреки неспирния дъжд. В 59-ата минута Гилфи Сигурдсон си спечели правото да изпълни дузпа, след като сам бе фаулиран малко преди вратарското поле. От бялата точка финландецът беше безупречен и с изстрел под гредата осъществи пълния обрат. След попадението той се затича да вземе топката от мрежата и миг по-късно беше съборен грубо от капитана на Ликълн Джейсън Шакъл, който също искаше кълбото. Ситуацията прерасна в масово сдърпване между двата отбора вътре във вратата, но до нещо по-сериозно не се стигна.

Линкълн подплъти бойния си дух и с футболни аргументи, след като в 70-ата минута успя да изравни резултата. Бруно Андраде със спиращо дъха воле от около 14-15 метра порази горния десен ъгъл зад вратаря Джордан Пикфорд – 2:2.

В заключителните десет минути класата на Евертън си каза своето. В 81-ата Дженк Тосун асистира за дебютния гол на Алекс Иуоби след летния трансфер на нигериеца от Арсенал. Две минути преди края на редовното време Люка Дин достави перфектно центриране към неубедителната звезда Ричарлисон, който най-сетне откри головата си сметка за кампания 2019/2020.