Евертън е третият полуфиналист в турнира за ФА Къп, това стана факт след победата с 2:1 над Мидълсбро на „Гудисън Парк”.

Така „карамелите” се присъединиха към Челси и Манчестър Юнайтед. Арсенал отстрани Бърнли в петия кръг и за място на полуфиналите ще се бори с Хъл Сити.

Първото попадение на „Гудисън Парк” падна в самия край на първото полувреме и бе в полза на гостите. В 44-та минута О’Нийл за пореден път центрира от фаул в наказателното поле, след разбъркване в крайна сметка топката се оказа на главата на Уедър, който преодоля Хауърд за 1:0. Остана впечатление, че стражът се е справил с опасността, но страничният рефер категорично призна гола.

През втората част, между 50-та и 60-та минута Евертън осъществи пълния си обрат. Пет минути след подновяването на играта Фелайни се възползва от добър пас на Кейхил и с глава вкара за 1:1.

В 56-та минута се получи отлична атака за домакините, Османс пусна добре, топката отиде към Пиенар, който върна към Луис Саха и французинът вкара покрай Джоунс за 2:1.

При този резултат завърши и срещата, след която Евертън си осигури място в борбата за финала в надпреварата.

Жребият за полуфиналите ще бъде теглен от 20:45 часа българско време. Очаквайте двойките в www.gong.bg.