Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес очаква съвсем скоро да може да използва двама от основните си играчи, които все още се борят с травми. Това са новото попълнение Том Клевърли и английският национал Лейтън Бейнс. 

Според думите му, те имат още три седмици, преди да са напълно готови да се появят на терена. Това означава, че ще бъдат на линия за сблъсъка с Манчестър Юнайтед на 17 октомври, но ще пропуснат мача с Уест Бромич днес и мърсисайдското дерби с Ливърпул през уикенда. 

Другият контузен основен играч е Джон Стоунс. Защитникът пострада в мача с Рединг за Купата на Лигата миналата седмица. Очакванията са да попадне в групата още за двубоя с Уест Бромич, но не е ясно дали ще може да бъде ползван пълноценно в него. 

"Джон реагира добре на лечението и ще може да е в групата днес, друг е въпросът колко ще мога да го използвам. Колкото до другите, Том Клевърли избегна операцията и след три седмици ще е на линия. Самият той много иска да играе срещу Манчестър Юнайтед и ще може. Такова е състоянието и на Лейтън", сподели Мартинес.