И да е имал някакви надежди да продължи договора си с Челси, Самуел Ето'о ги изгори с последното си изказване. Той определи мениджъра на лондончани Жозе Моуриньо като "глупак".

Тези думи на камерунеца са продиктувани от съмненията на Специалния за възрастта му. Португалецът ги изказа, макар и неофициално, преди два месеца и това явно е наранило Ето'о.

"Благодаря ви, че ми казвате, че това може да е последното ми Световно първенство", иронично започна Ето'о изказването си пред "Гардиън".

"Всички се водите от думите на един глупак, който се усъмни във възрастта ми и вие се чувствате длъжни да му вярвате. Факт е, че днес съм на 33 години."

"А и видяхте, че един "старец" беше много по-добър от някои от младежите този сезон. Аз се чувствам добре физически и психически и ще продължа да играя в големите първенства."

"Ще играя на това Световно, ще играя и на следващото, когато ще съм на 37 години. Някои са участвали и на по 42, така че не е невъзможно да играя и на още два Мондиала", сподели Ето'о.

Така е повече от ясно, че кариерата на камерунеца няма да продължи в Челси. Все още не е ясно обаче къде ще играе той след Световното.