Халфът на Челси Микаел Есиен вярва, че той и съотборниците му трябва да извървят дълъг път преди да спечелят Шампионската лига. Лондончани са убедителни лидери в Англия, а тази седмица започват участието си в най-силния турнир на Стария континент срещу аутсайдерите от Жилина в Словакия.

„Имаме да свършим много работа. Сезонът е много дълъг, но от началото на сезона играем добър футбол и бележим много голове – трябва да продължим в същия дух”, коментира Есиен, който се разписа два пъти във вратата на Уест Хем при победата с 3:1 през уикенда.

Наставникът на тима Карло Анчелоти пък изрази надежда, че това ще бъде годината на английските тимове в турнира, имайки предвид, че финалът в надпреварата е именно в английската столица на стадион „Уембли”.

Анчелоти е печелил отличието цели четири пъти – два пъти като футболисти и два пъти с тима на Милан.

„В Европа всеки знае важността на този трофей. Отбор от Лондон не е печелил Шампионската лига, но този път има голям шанс. Цели три отбора са в надпреварата, а финалът е на „Уембли” в Лондон, така че тази година ще бъде специална”, заяви Анчелоти.

„Специално за Челси, Шампионската лига е важна колкото първенството, защото всички знаем какво значи Висшата лига в Англия. Миналата година станахме шампиони и ще бъде великолепно да вземем нещо и в Европа този път”, изрази надежда италианският спец.