Един от основните полузащитници на Челси Микаел Есиен може да пропусне остатъка от сезона, след като се оказа, че възстановяването му не върви според очакванията. През януари ганаецът претърпя операция на коляното, и все още използва патерици по време на рехабилитацията си във Франция.

„Новините за Микаел не са добри. Мислехме, че ще отнеме от четири до шест седмици, за да се оправи. Смятахме, че ще е готов за реванша с Интер в Шампионската лига,” разкри източник от Челси. „Но няма никакъв шанс това да се случи. Дори не сме сигурни дали изобщо ще може да играе повече този сезон. Ако все пак играе, това няма да е скоро.”

Новината със сигурност е покосила и Карло Анчелоти, като мениджърът се надяваше именно Есиен да подсили тима с нещо различно за тежкия втори сблъсък с Интер. Африканският халф не е играл за Челси от 8 декември, като се контузи по време на тренировка на националния отбор на Гана.

Анчелоти ще трябва да преглътне и още една неприятна вест – няма да може да използва и Жозе Босингва до края на сезона, тъй като португалецът се нуждае от втора операция на коляното.