Звездата на Челси Микаел Есиен разкри, че преди години е бил на крачка от трансфер в Манчестър Юнайтед, но неиздаването на работна виза е осуетило трансфера.

Националът на Гана е впечатлил Сър Алекс Фъргюсън по време на пробен период, който е изкарал на „Олд Трафорд” още на 17 години. Тогава той е бил одобрен от шотландския специалист, но не е получил нужния му документ, за да играе за „червените дяволи”.

„Винаги съм мечтал да играя в Европа и като бях дете моят отбор бе Манчестър Юнайтед”, разкрива полузащитникът. „Когато те ми предложиха едноседмични проби не можех да повярва, бяха много щастлив”.

„Спомням си, че когато бях там си мислех: Това е най-големият клуб в света. Никога не се осмелих да говоря с някой от големите играчи. Аз дори не тренирах с първия отбор”.

„Накрая на пробите ми казаха, че много ме харесват и искат да подпиша. Но не можаха да уредят работната ми виза и заради това трансферът не бе осъществен. Вместо това, отидох в Бастия във Франция, след това преминах в Лион и сега съм в Челси”.

„Не знам какво мисли за това сега Сър Алекс. Сега мога да отида там бе никакви проблеми, защото имам нужните документи. Но никога не бих го направил, защото съм щастлив в Челси”.