Микаел Есиен се присъедини към повечето си съотборници от Челси, който подкрепиха идеята бившият им наставник Жозе Моуриньо да стане селекционер на Англия.

Джон Тери и Ашли Коул вече открито се изказаха „за” Моуриньо като наследник на Стив МакЛарън.

Футболната асоциация на Англия все още отлага назначаването на нов треньор, след като уволни МакЛарън, който не успя да класира отбора за Евро 2008. Моуриньо пък е безработен, след като напусна Челси и Есиен смята, че именно той е човекът, който може да върне Англия сред елита на световния футбол.

„Честно казано, не знам защо ФА отлагат назначението на Моуриньо,” каза Есиен пред „Сън”. „Те би трябвало да го вземат да води отбора и да го върне на мястото, на което принадлежи – на върха на световния футбол.”

„Работил съм с него и знам, че той е правилният човек, като може да помогне на състава да си възвърне самочувствието, както е правил много пъти в Челси,” добави африканският халф. „Знам, че Моуриньо може да накара Англия да спечели Световното първенство, дори когато всяка надежда е загубена. Жозе е много добър избор за Англия. Ние всички знаем от какво е направен Жозе и как може да превърне всичко, до което се докосне в злато.