Наставникът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон ще направи всичко възможно да привлече нов нападател в тима си до края на зимния трансферен прозорец.

 

Шведът позволи на Роландо Бианки да премине в италианския Лацио, а в същото време българинът Валери Божинов и Нери Кастийо все още не са напълно готови за игра и ще отсъстват още известно време. Другият българин в редиците на „гражданите” Мартин Петров, заедно с бразилеца Елано са водещите голмайстори в отбора на Манчестър и този факт определено притеснява бившия селекционер на Англия.

 

Младият нападател Даниел Стъридж впечатли с изявите си в двубоя за купата на Англия срещу Шефийлд Юнайтед, отбелязвайки единствения гол за Сити в мача, но шведският специалист смята, че все още е твърде рано да разчита на него в мачовете от Висшата лига.

 

„Когато дойдох в Англия през август никога не бях гледал Стъридж. Единствено бях чувал за него и знаех за неговия талант”, коментира Ериксон.

 

„Гледах го преди няколко седмици в тренировките на резервите, а след това и с първия отбор и определено показа, че е добър. Не мисля обаче, че можем да очакваме от него да играе в оставащите мачове за първенство. Това може да бъде доста опасно. По-лесно ще бъде с друг нападател и в момента търсим такъв”, каза още шведският специалист.