Мениджърът на Манчестър Сити Свен Горан Ериксон отговори публично на собственика на тима Таксин Шинаватра, който преди няколко дни заяви, че не е удовлетворен от представянето на тима и в края на сезона ще направи сериозна равносметка на постигнатото от шведския специалист.

Според различни източници на Острова дори е възможно Ериксон да загуби работата си, ако до края на кампанията не бъдат постигнати определените цели.

„Щеше да бъде по-добре, ако не беше казвал това точно в този момент”, коментира бившият селекционер на Англия.

„Но това е факт. Ако това е неговото мнение, всичко е наред. Това не е кой знае какъв проблем за мен. Ще продължа да работя все едно тези неща не са били казвани”, продължи Ериксон.

На въпрос дали е сигурен, че ще остане на поста си и през новия сезон, Ериксон отговори: „Уверен съм, че ще остана. Имам договор, така че няма какво да коментирам относно това.”

"Във футбола винаги има напрежение и именно затова искам да работя. Харесва ми. След като напуснах поста си в английския национален тим имах една година почивка, през която нямаше никакво напрежение за мен. Беше наистина ужасно”, каза още наставникът на Валери Божинов и Мартин Петров в Манчестър Сити.