Бившият национален селекционер на Англия Свен Горан Ериксон си има нова работа, съобщава британският всекидневник „Мирър”. Изданието се позовава на украински източници, които твърдят, че шведът е подписал изгоден договор с Динамо Киев и ще застане начело на отбора от следващия сезон.

Новият контракт на специалиста ще му донесе 2 милиона паунда годишно, т.е. 5500 на ден. Сделката е била сключена от супер агента Пини Заави и близък до него заяви: „Свен подписа договор със собственика на отбора от Киев – Игор Шуркиш, преди 10 дена. Той е много доволен от новата си работа, защото тя ще му даде шанс да докаже отново, че е топ мениджър. Киев може би не е първият град, в който специалистът би искал да живее, но Динамо играе в Шампионската лига, а това ще му помогне да си намери работа в по-голяма и силна футболна държава”.

Според информатора по време на срещата с шефовете на клуба, Ериксон установил, че те имат големи амбиции. „Шуркиш е един от най-богатите хора в Украйна и е обещал да върне Свен на трансферния пазар”.

„Имахме оферта от Динамо, но нищо не излезе”, заяви представителят на Ериксон – Атол Стил.