Мениджърът на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон няма причини да се притеснява за поста си в момента. Това стана ясно след 45-минутната му среща със собственика на клуба Такшин Шинаватра. Все още не се знае каква ще е ситуацията след няколко месеца, но към днешния ден Ериксон може да бъде сравнително спокоен за позицията си след „сърдечния” разговор с Шинаватра.

Вчера шведът, заедно с изпълнителния директор на Сити Алистър Макинтош, се отдадоха на сладки приказки с Такшин и негови бизнес партньори в един от най-реномираните хотели в Манчестър, който освен всичко друго е и временен дом за Ериксон.

Това е първата обстойна среща между наставника и Шинаватра, откакто бившият тайландски премиер обяви по време на бизнес пътуване до Дубай, че „не е доволен” от позицията на клуба в Премиършип, а също така отбеляза, че мястото на Ериксон ще бъде „преразгледано” в края на сезона.

В първия мач на Сити, който тайландския богаташ посети от месеци насам обаче, „небесносините” загубиха с 2:3 от Фулъм.

Въпросът за бъдещето на Ериксон изобщо не е повдиган на снощното събиране, като всякакви конфронтации са били избегнати. Разговорът се е въртял предимно около трансферните цели на шведския мениджър, което намеква за намерение на Шинаватра да го остави на поста.

От друга страна, Ериксон е наясно, че босът му е абсолютно непредвидим в действията си, и не може да е напълно спокоен.

Такшин е готов да даде около 50 милиона паунда за трансфери през лятото, но не и повече от тази сума, защото повечето му авоари стоят замразени в Тайланд, заради заведените срещу него дела.