Наставникът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон увери италианския нападател Роландо Бианки, че има бъдеще в редиците на „гражданите”.

Острието все още не успява да се докаже в новия си тим, откакто дойде от Реджина през лятото, въпреки че вкара първото си попадение за „небесносините” срещу Уест Хем.

„Той е голмайстор и дойде при нас след един много силен сезон с Реджина. Вкара 18 гола за отбор, който не е сред водещите в Италия, мисля, че това е страхотно постижение за него. Да се надяваме, че ще отбележи и много попадения и за нас. Нека не забравяме, че сезонът е много дълъг”, изказа подкрепата си Ериксон.

„Липсва му малко късмет, а може и да му е малко по-трудно да се адаптира към новата среда толкова бързо. След това се и контузи, завърна се, и пак имаше физически проблеми. Дано да се възстанови тази седмица, за да е готов за следващата среща от Висшата лига”, продължи специалистът.

„Много пъти съм разговарял с него в моя офис, ако нещо го притеснява, или има неща, с които не може да се справи, ние сме тук, за да се опитаме да му помогнем. Ще се радвам да го видя на терена с останалите момчета на тренировки, за да мога да преценя, кой да започне като титуляр в предстоящите срещи”, завърши треньорът на Мартин Петров и Валери Божинов.