.Мениджърът на Манчестър Сити Свен-Йоран Ериксон разбираемо бе изключително ядосан след загубата на неговия тим с 0:6 от Челси.

Той определи защитата на отбора като „ужасна”. Според него слабото представяне на „гражданите” е помогнало на Челси да изглежда по-добре, отколкото е всъщност.

„Със сигурност това е един сигнал за събуждане за нас. Много съм разочарован. Когато губиш 0:6, а не си спомням преди да съм губил толкова много, е ужасно”.

„Предишният ми най-лош резултат бе с Готенбург – загуба с 1:5 от Арсенал в турнира за носителите на купи преди много години”.

„Може би имаше прекалено много разговори за това, че играем добър футбол. Няма да виня никого, естествено, но в съвременния футбол, ако не се защитаваш добре се случват такива неща, каквито се случиха днес”.

„Ако дадеш на Франк Лампард, Микаел Есиен, Джо Коул, всичкото пространство, което ние им дадохме днес, то тогава те ще те убият, както сториха с нас”.

„Направихме Челси по-добри, отколкото всъщност са. С два, три паса, те излизаха сами срещу нашия вратар – това не е защита”, сподели мениджърът на Мартин Петров.

„Не говоря за четиримата защитници, а като цяло. В днешния футбол трябва да се защитаваш с 11 човека, а ние направихме точно обратното”, допълни афектираният швед.