Мениджърът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон обвини арбитъра Алън Уайли след загубата с 1:2 при гостуването на Шефийлд Юнайтед в четвъртия кръг за Купата на Англия.

Шведът заяви, че съдията е позволил играта да позволи, въпреки че по терена на Брамъл Лейн имаше непочистени хвърлени от феновете балони, които куриозно спомогнаха за първия гол на остриетата.

„Това беше много странно попадение, защото топката промени посоката си. Два балона скриха топката от Майкъл Бол, никога не съм виждал гол като този”, каза Ериксон.

„Подканихме на два пъти четвъртия рефер, да каже на главния да спре мача и да бъде разчистено. Мисля, че съдията каза на Джо Харт, че когато топката е в другата половина той може да почисти, но мисля, че това не е правилно, не бива да приканваш играч да чисти терена, когато топката е в игра.”

„Би било глупаво, да кажа, че загубихме заради тези балони. Не се борихме така, както трябва. Изгубихме твърде много топки в полузащита и атака.”

„Това е красотата на купата, която ни порази днес. Ако не си подготвен за битка, ти знаеш, че отборът от по-долната дивизия ще се пребори добре”, каза още Ериксон.