Седмицата за тима на Манчестър Сити бе много добра – освен победата над градския съперник Юнайтед в неделното дерби с 2:1, Валери Божинов се завърна в игра и то по подобаващ начин, с гол срещу резервите на Нюкасъл. Последният успех на „гражданите” вдъхна увереност на наставника Свен Йоран Ериксон, че неговите момчета могат да се преборят за местата даващи право на участие в европейските турнири.

„Трябва да използваме победата над „червените дяволи”, като позитивно начало на остатъка на кампанията във Висшата лига, а не само като изолирано постижение”, започна бившият селекционер на Англия.

„Това, което казах на момчетата преди началото на мача в неделя бе, че се нуждаем от добро представяне на „Олд Трафорд”, което може би бе и по-важно от крайния резултат от това дерби”, добави той.

„Хубаво бе, че успяхме да постигнем и двете неща в неделя. Отдавна не бяхме показвали толкова добра игра, като започна да изглежда в последно време, че ще оставим сезона да премине покрай нас и няма да успеем да постигнем нищо кой знае какво”, коментира още наставникът на „небесносините”.

„Трябваше да покажем на нашите фенове, както и на съперниците ни, че все още имаме желание и възможности да се преборим за челните места във Висшата лига и че ще гоним тази цел до край. Много съм щастлив, че успяхме да отправим именно това послание с победата над Манчестър Юнайтед”, сподели още Ериксон.