Шведският мениджър на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон заяви, че иска да вземе нови футболисти през летния трансферен прозорец и да направи „гражданите” отбор номер едно.

„Моята основна цел на трансферния пазар са двама футболисти – Тиери Анри и Майкъл Оуен. Ще се опитам да ги взема”, сподели шведският специалист.

„Ако ние искаме да спечелим един ден Шампионската лига трябва да изградим силен отбор, който да е способен да направи това. Ние трябва да сме отбор от първа класа, за да постигнем големите си цели”, добави шведът.

„Не смятам, че в момента имаме отбор, който да се сравнява по класа с тимовете от голямата четворка. Ще бъда много щастлив, ако собственикът ми разреши да направя необходимите трансфери”, коментира мениджърът на „гражданите”.

„Смятам, че още през това лято ще вземем необходимите класни попълнения, защото господин Шинаватра заяви, че иска по най-бързия начин да види Манчестър Сити в Шампионската лига. Трябват ни звезди от класата на Анри, Кристиано Роналдо, Торес, Адебайор, Дрогба, Лампард и Джерард”, завърши Свен Йоран Ериксон.