Свен Йоран Ериксон се нарежда на първо място в списъка на Портсмут за овакантения мениджърски стол, след уволнението на Тони Адамс.

Според медиите в Англия именно Ериксон искат и играчите на Помпи. Питър Крауч, Сол Кембъл, Глен Джонсън и Дейвид Джеймс вече са играли под негово ръководство в националния отбор на Англия.

Собственикът на Портсмут Александре Гейдамак е бил информиран, че състезателите биха подкрепили кандидатурата на бившия мениджър на Манчестър Сити.

61-годишният Ериксон в момента е начело на Мексико, където обаче не е сред най-популярните футболни хора, а утре му предстои ключова световна квалификация със САЩ. Ако отборът му загуби, по всяка вероятност главата на специалиста ще падне.

Гейдемак, от друга страна, счита, че ще успее да докара на „Фратън Парк” Ериксон до края на тази седмица, точно на време за двубоя с „гражданите”.

Бившият национален селекционер на „трите лъва” е наясно за интереса към него от страна на Портсмут. Авторитетното издание от Острова „Sun” твърди още, че специалистът ще получи седемцифрен бонус, ако успее да задържи тима в елита на Англия.

Според английското издание, мощно лоби, в лицето на част от състезателите на Портсмут, не желае в клуба да се връща бившият директор на футбола Аврам Грант.