Наставникът на Манчестър Сити Свен Йоран Ериксон остана много доволен от поведението на Мартин Петров по време на наказанието от три мача, което трябваше българският национал да изтърпи заради директния червен картон, който си изкара при загубата с 0:2 от Евертън.

Бързоногото крило от Враца бе изгонен в заключителните минути на срещата, когато се опита да спъне Осман, не успя, но все пак съдията му вдигна директен червен картон.

Мениджърът на „гражданите” заяви днес, че Петров се намира в страхотна форма за утрешния двубой с Болтън.

„Мина доста време, липсваше ни доста в тези три мача, тъй като той е един от най-добрите ни играчи”, заяви Ериксон.

Мартин работи изключително усилено през последните две седмици, не съм го виждал да работи толкова здраво преди. Ако има някаква логика във футболната игра, той трябва да се представи много силно утре”, добави бившият селекционер на Англия.

Ериксон разкри, че възстановяването на Валери Божинов върви добре, след като българският нападател продължава да се бори с контузията в кръстните връзки.

„Ситуацията около Валери е много позитивна, той изкара няколко теста в средата на седмицата, така че сега изчакваме да видим как е. Физиологичният и лекарският екип ме информираха, че всичко върви много добре”, завърши Свен.