Мениджърът на Челси Аврам Грант изведе тима си до финал в Шампионската лига, след драматична победа с 3:2 над Ливърпул на „Стамфорд Бридж”, като призна, че доста емоции са му се струпали през вчерашния ден.

Израелският спец носи черна лента, в знак на почит към деня на загиналите от Холокоста в Израел. Грант призна, че тъжния повод е помрачил до известна степен радостта му от успеха на „сините”.

„Не бе лесен ден за мен”, призна Грант след края на срещата снощи. „В страната ми бе денят на Холокост, а баща ми е погребал със собствените си ръце дядо ми.”

„Много обичам родителите си. Не искам да говоря за тях, но майка ми е от Ирак, а баща ми е оцелял от Холокоста”, разкри той. Все пак мениджърът обърна внимание и на победата над „червените”.

„Много съм горд от това, което постигнахме. Пишем историята още в първата година, откакто съм начело на тима. Имахме доста трудности в началото. Останахме единни обаче и направихме всичко по един позитивен начин. Това означава доста за мен”, каза още Грант.

„Сега е моментът, да кажа добра дума за всеки един в тима. Целият ми екип се справи отлично с работата си. Много се гордея с всички”, добави треньорът на Челси, като специално внимание обърна на Франки Лампард, който показа голямо мъжество и вкара дузпа на Ливърпул и загърби семейните проблеми.