Бившият треньор на Левски Емил Велев присъства на живо на финала за ФА Къп между Челси и Портсмут, чийто мениджър Аврам Грант е добър приятел на българина. Велев призна, че иска Портсмут да спечели купата, въпреки че ще е много трудно.

„Уникална атмосфера на Уембли, Челси е много по-добрият отбор с много шансове за гол, но във футбола се броят головете. Много се надявам да се задържи резултата и да се стигне до дузпи. Там е шанса на Аврам Грант. Като не вкараш, след това е много лесно да ти вкарат на някоя контраатака, те имаха шанс да не получат гол”, заяви Велев от „Уембли”.

„За пръв път съм на такава атмосфера, има повече от 90 хиляди екзалтирани фенове. Уникалното съоражение на Уембли дава предпоставки за такъв мач. Атмосферата е такава, че те се радват на всяко едно изпълнение на техните любимци. Те (феновете на Портсмут) казват, че ще подкрепят отбора във всяка една лига”.

„Лично на мен ми се иска Аврам Грант да вдигне една купа, защото го заслужава. Разликата между класите е огромна, но ако имат шанс може да вдигнат купата”, допълни Велев.