Бившият английски национал Емил Хески е пред сензационно завръщане в родината си.  Нападателят, който направи име с екипа Ливърпул, тренира с  втородивизионния Болтън.

Според медиите на Острова, очаква се в съвсем скоро време да подпише с  клуба от "Рийбок Стейдиъм". Това вероятно ще е и последният професионален договор на ветерана, ако все пак стане факт.

За последно 36-годишният Хески игра за тима на Нюкасъл Джетс в първенството на Австралия, където за два сезона бившият играч на Лестър, Бирмингам, Уигън и Астън Вила реализира 10 гола в 42 мача.  

За националния отбор на Англия нападателят има 62 мача и 7 гола,  като участва на световните първенства в Япония и Република Корея през 2002 година и в Южна Африка през 2010 година.

В момента Болтън се намира на 18-о място в Чемпиъншип, като  с тима, освен Хески, тренира и 36-годишният бивш нападател на  Барселона и Челси Ейдур Гудьонсен. За него също има слухове, че  ще продължи кариерата си с белия екип.

Гудьонсен обаче е бивш играч на Уондърърс и първоначално дойде, само за да поддържа форма, докато си намери отбор. Това обаче не се случва и нищо чудно и той да приключи с футбола след един последен договор с Болтън.