Англия и Ейре може да изиграят контрола в Дъблин следващия юни, 16 години след като буйстващи фенове бяха причината да бъде прекъснат последния двубой между двата тима след 27 минути игра.

Италианските треньори на двата отбора – Фабио Капело и Джовани Трапатони, изразиха на няколко пъти желание за провеждането на такава контрола преди финалите на Евро 2012.

Според изпълнителния директор на Футболната Асоциация на Ейре, от английска страна има изключително сериозно желание за този приятелски мач.

„Говорим за това от две години, но англичаните бяха доста заети. Мисля, че сега ще се съгласят“, коментира Трапатони.

Контролата ще се осъществи почти сигурно, според „Daily Mail”, при положение, че двата отбора не се паднат един срещу друг в груповата фаза на Евро 2012.

От Ейре пък са сигурни, че ще се справят с мерките за сигурност около английските фенове, чиято репутация се подобри значително от 1995 година насам. Тогава, след като Дейвид Кели вкара за 1:0 в полза на Ейре, английските запалянковци изкъртиха седалките по трибуните, а двубоят бе забавен с 12 минути. Играчите напуснаха терена, а в крайна сметка срещата бе прекратена.