Бразилецът с хърватски паспорт Едуардо да Силва изказа своята благодарност към мениджъра на Арсенал Арсен Венгер за това, че му е помогнал в старта на кариерата му при „артилеристите”.

Едуардо премина на „Емирейтс” през лятото от Динамо Загреб за 7.5 милиона паунда и напоследък се утвърди като партньор на Емануел Адебайор в предниа позиции.

„Всеки знае, че английският футбол е физически”, заяви хърватският национал. „Много е трудно. Трябва да си силен и да се бориш Аз обаче никога не съм имал съмнения. Ако искаш да си удовлетврен, трябва да използваш всички възможности”, обясни Едуардо.

„Може би придобих самочувствие от това, което стана на Уембли, но никога не съм бил под по-голямо напрежение. Затова помага и факта, че мениджърът ни разбира. Когато някой като него ти каже, че разчита на теб, е невероятно”.

„Когато пристигнах тук, никой не очакваше да направя това, което направи Тиери Анри. Всичко, което чувах беше, че Анри си е тръгнал, че Люнгберг си е тръгнал и че ще завършим дори зад Тотнъм. Никой не ни слагаше в сметките, но ние не мислехме така”, допълни нападателят.

Очаква се Едуардо да започне като титуляр в днешния двубой срещу Манчестър Юнайтед.