Днес се навършват 50 години от трагедията в Мюнхен, когато при самолетна катастрофа загиват 23-ма души, от които осем играчи на Манчестър Юнайтед.

Паметта на загиналите ще бъде почетена с едноминутно мълчание преди началото на срещата междu Англия и Швейцария, която ще се играе довечера от 21:45 българско време.

Сър Боби Чарълтън, който е един от оцелелите при катастрофата, ще бъде сред специалните гости в ложите на митичния „Уембли” тази вечер.

Защитникът на Манчестър Юнайтед и английския национален отбор Рио Фърдинанд изрази надеждата си, че феновете по трибуните ще зачетат паметта на жертвите като запазят мълчание.

„Сигурен съм, че феновете ще постъпят както трябва. Това е един горчив момент, а ние имаме страхотни привърженици. Не става дума само за Манчестър Юнайтед, а за английския футбол като цяло”, каза защитникът на „червените дяволи” пред „BBC Sport”.

В неделя, трагичният инцидент ще бъде отбелязан с една минута мълчание пред началото на градското дерби между Юнайтед и Сити.

Бившият страж на „гражданитеФранк Суифт, който по това време работи като журналист е сред загиналите в трагедията от Мюнхен.