Един от основните футболисти за Манчестър Сити – Давид Силва няма да вземе участие в шампионатния мач срещу Борнемут през уикенда. Испанският национал се оплаква от болки вследствие на удар, получен при успеха с 4:0 над Борусия Мьонхенгладбах в Шампионската лига.

В сряда вечер англичаните потеглиха успешно в най-елитния европейски клубен турнир, след като двубоят им с германците се игра ден по-късно от предвиденото заради обилните валежи в Манчестър. Победата беше седма поред за тях от началото на сезона, с което Хосеп Гуардиола се превърна в първия мениджър на „гражданите“, спечелил откриващите си 7 двубоя без изключение.

Сега Сити ще преследва осмия пореден успех без Силва. Явно в щаба на Пеп не желаят да рискуват здравето на плеймейкъра, който играе като преобразен от началото на кампанията. Тепърва предстоят разговори и с клубния лекар, ала шансовете на Силва да стъпи на терена са минимални. „Не вярвам, че утрешният ден ще е достатъчен. Още не сме обсъждали състоянието на Давид нито с него, нито с доктора. Не вярвам да е получил голям, голям проблем, ала ударът е пресен, само отпреди два дни. Не мисля, че той ще играе срещу Борнемут“, каза Гуардиола.

„Ако не беше времето, сега щяхме да имаме един ден повече за възстановяване. Вместо това имаме ден по-малко. Ситуацията е такава. Трябва да играем на всеки няколко дни“, допълни специалистът.

Силва е създал девет ситуации за гол във Висшата лига дотук, като по този показател отстъпва единствено на Кевин де Брюин (14).