„Луис ван Гаал е перфектният избор за нашия клуб, всички се вълнуваме от началото на тази нова страница в историята ни“, обяви изпълнителният директор на Манчестър Юнайтед Ед Уудъурд, след като назначението на холандския специалист бе официално потвърдено.

Ван Гаал, който ще води Холандия на Световното първенство следващия месец, подписа 3-годишен договор с "червените дяволи". „Осигурихме си услугите на един от най-добрите мениджъри в света. Той е постигнал много неща до този момент и "Олд Трафорд" е една подходяща сцена за него, за да започнем да пишем нова страница от историята на Манчестър Юнайтед. Всички се вълнуваме от това ново начало. Той е спечелил много титли и купи в Европа и това го прави перфектният избор за нас“, коментира Уудъурд.

„Хората го познават като изключително интересен характер, но аз бях изключително впечатлен от неговата интелигентност и усърдност. Нямам търпение да започнем работа заедно. Много съм радостен, че той избра Райън Гигс за свой асистент. Райън е в този клуб повече от две десетилетия и неговите познания и висок ранг ще бъдат от отлична полза на Луис“, допълни директорът на Юнайтед. /БГНЕС