Джанфранко Дзола открадна две точки от любимия си Челси, клубът, в който продължава да е считан за един от най-великите на всички времена. Неговият Уест Хем завърши наравно 1:1 срещу лидера в класирането, но остана предпоследен в Премиършип. Челси от своя страна продължава да е начело, с 41 точки, на четири пред втория Манчестър Юнайтед, след 18 изиграни мача. „Сините” обаче могат само да съжаляват, че не дръпнаха още пред съперника за титлата, който снощи загуби от Фулъм.

Двубоят бе много емоционален за Дзола, който освен срещу бившия си тим, трябваше да се изправи и срещу Карло Анчелоти – треньорът, който го изпрати на Острова за първи път.

Уест Хем продължава да е отборът с най-малко победи във Висшата лига, като има само три до момента. Въпреки това днес „чуковете” седяха като равни на Челси и напълно заслужаваха точката, а имаха шанс да запазят и трите у дома. Момчетата на Дзола показаха зъбите си няколкократно, и единствено страхотните намеси на Петър Чех измъкнаха Челси от позор в лондонското дерби.

Много силен мач за Уест Хем направи Алесандро Диаманти, който бе в основата на почти всичко опасно пред Чех, и отбеляза единственото попадение за тима си. Точно преди почивката Ашли Коул свали Джак Колисън в наказателното поле, и арбитърът Майк Дийн не се поколеба да отсъди дузпа. Диаманти я реализира, за да се оттеглят домакините с преднина след края на полувремето.

Карло Анчелоти предприе две важни смени на почивката, като замени апатичните Калу и Малуда, и пусна Стъридж и Джон Оби Микел. Това даде желания ефект, и Челси заигра по-остро, компенсирайки отсъствието на Никола Анелка. След час игра и „сините” получиха правото да изпълнят дузпа, отсъдена от страничния рефер, заради фаул срещу Даниел Стъридж в пеналта. Тук се получи най-куриозният момент в срещата, като Майк Дийн накара Франк Лампард да изпълни три пъти удара си от бялата точка, заради навлизането на негови съотборници в наказателното поле. Лампард обаче не трепна, и в трите случая матира Робърт Грийн.

Петнайсетина минути преди края за Челси дебютира Юрий Жирков, но и той не съумя да придвижи тима си напред. Точно обратното, в последните минути Уест Хем изглеждаше по-отдаден на целта, и отново Петър Чех се превърна в герой за спечелената от Челси точка при крайното 1:1.