Мениджърът на Уест Хем Джанфранко Дзола определи големия си респект към Челси като основна причина да не се радва на вчерашния гол на "чуковете" на стадион "Стамфорд Бридж", където италианецът се завърна отново, но като наставник на конкурентен лондонски тим.

Уест Хем поведе в резултата през първата част с попадение на Крейг Белами, след което Дзола не показа видими признаци на радост. Италианецът беше приет изключително топло от феновете на бившия си клуб Челси. "Трябваше да проявя някакво уважение към тези хора, които са ми дали толкова много. Вътрешно бях много щастлив от нашия гол и по-специално за Белами, който се нуждаеше от него, след като се труди упорито и играеше добре. Този гол ще му помогне много. Приеха ме фантастично на "Стамфорд Бридж", това е удивително. Това място е специално за мен", сподели Дзола.

Никола Анелка отбеляза гол №100 в Премиършип за сезона, но Челси стигна само до равенство с него и пропусна възможността да настигне Ливърпул. Отборът на Луиш Фелипе Сколари има загубени 14 точки у дома този сезон.