Джанфранко Дзола официално бе назначен късно снощи за мениджър на Уест Хем. Ръководството потвърди, че италианският специалист се е разбрал за договор за три години с клуба. Техническият директор на „чуковете” Джанлука Нани заяви, че очаква Дзола да стане идол на феновете, въпреки че е легенда на градския съперник Челси.

Самият треньор изрази по-рано притеснения от начина, по който може да го приемат привържениците на „Ъптън Парк”, след седемте му години като играч на Челси.

Но след като обсъди въпроса със семейството си в Сардиния вчера, 42-годишният наставник даде положителен отговор.

Доволният Нани е уверен, че Дзола ще получи искрена подкрепа от всеки фен на Уест Хем. „Щеше да е по-зле, ако беше играл за Тотнъм или Милуол,” заяви Нани. „Нашето съперничество с Челси не е толкова яростно, както това с Милуол и Тотнъм.”

„Дзола е звезда в Англия. За английския футбол той е като Роберто Баджо за италианския – идол. Не е проблем, че е играл за Челси. Сигурен съм, че нашите привърженици ще го приветстват с „Добре дошъл”.

Днес сутринта се очаква Дзола да се появи на „Ъптън Парк”, за да сложи окончателен подпис и да бъде представен пред медиите. Той ще е първият мениджър-чужденец в клуба от Източен Лондон. Дзола почти сигурно ще изгледа от трибуните мача на Уест Хем с Уест Бромич Албиън в събота преди да поеме кормилото.