Мениджърът на Уест Хем Джанфранко Дзола подкрепи Скот Паркър като идеалния заместник на Гарет Бари, ако халфът на Манчестър Сити не успее да се възстанови навреме за Световното първенство в Южна Африка.

Очаква се Бари да бъде извън игра за месец, след като има проблеми с връзки на коляното, а първия мач на Англия на Мондиал 2010 срещу САЩ е само след пет седмици.

Дзола обаче е сигурен, че Скот Паркър, който бе избран за играч на сезона в клуба, ще бъде перфектната алтернатива на Бари.

„Няма да сбъркат, ако вземат Скот Паркър. Той е нашият играч на сезона. Лично за мен той е невероятен. Истинско вдъхновение за съотборниците си. Ако питате мен, аз бих избрал него пред Бари, но все пак аз съм негов мениджър. Знам, че Капело ще постъпи както е редно”, сподели италианецът.

Бъдещето на Дзола в Уест Хям остава неясно преди срещата му със съсобствениците на тима Дейвид Голд и Дейвид Съливан следващата седмица. Отношенията между ръководството и треньора са обтегнати, след като миналата седмица той разбра от пресата, че Голд и Съливан уреждат трансфери зад гърба му.

Дзола разбра, че клубът е направил оферта за халфа на Уест Бромич Греъм Доранс на стойност 4 милиона паунда, без изобщо да се допита до него.

Освен това, легендата на Челси бе изненадан да чуе интервю на Дейвид Съливан, в което той заяви, че всеки играч на тима, с изключение на Скот Паркър, е обявен за продан.