Ръководството на тертодивизионния Барнзли е входирало официално оплакване до Английската футболна лига (ЕFL) и Футболната асоциация (ФА) на страната, след като наставникът Даниел Щендел се оказа обект на атака от своя колега от Флийтууд Таун Джоуи Бартън.

Съгласно текста в документа, темпераментният бивш футболист е потърсил конфронтация с Щендел в тунела след края на съботния мач от английската Лига 1. Двубоят приключи с успех 4:2 за домакините от Барнзли.

„Клубът също така работи заедно с полицията и оказва пълно съдействие при всички въпроси, свързани с инцидента. Докато полицейското разследване тече, повече коментари по темата няма да бъдат правени”, добавиха от Барнзли.

За поредната скандална проява на Бартън се разбра в часовете след мача, когато нападателят Коули Уудроу, отбелязал попадение при победата за своя тим, обяви в „Туитър”, че мениджърът на противника е „нападнал физически” Щендел. Играчът на Барнзли също така заяви, че след атаката „от лицето на Щендел течеше кръв”. Туитът обаче след това се оказа изтрит.

По-късно в събота „Скай Спортс” излъчи кадри с колата на Бартън, която беше спряна от полицаи, докато се опитваше да напусне паркинга на стадион „Оукуел”.

За 36-годишния Джоуи Бартън назначението във Флийтууд е негово първо в кариерата му като мениджър. Той пое поста през лятото на 2018 година.