Скандалният бивш капитан на Куинс Парк Рейнджърс Джоуи Бартън разкри, че трансферът му в Олимпик Марсилия е пред провал. Английският халф изрази съжалението си от този факт по характерния за него начин – на профила си в „Туитър“.

29-годишният футболист нямаше търпение да пресече Ла Манша, за да подпише с тима от „Стад Велодром“, като по този начин ще прекъсне договора си с КПР и няма да се наложи да изтърпи наказанието си от 12 мача. Докато играе в Англия, „рейнджърите“ нямат право дори да го преотстъпват, като по този начин Футболната лига и ФА искат да предотвратят повторение на грубите му прояви в мача срещу Манчестър Сити от последния кръг на Висшата лига за миналия сезон.

„Принуден съм отново да тренирам с децата и талибанските ми събратя в днес следобед“, написа в „Туитър“ Бартън. „Изглежда, че работата с Марсилия няма да стане. Което не те убива, те прави по-силен.“

„Защо нещата не могат да бъдат по-прости... Май сега е моментът да спра с мълчанието и да бъда непочтителен. Изглежда, че тази игра ще продължи дълго“, завърши Бартън.