От миналата седмица в Белфаст вече се играе биографичен мюзикъл, посветен на легендата на Манчестър Юнайтед Джордж Бест, който през 2005 година почина на 59-годишна възраст.

Емблематичният голмайстор, който с майсторските си отигравания спираше дъха на милиони, е роден именно в столицата на Северна Ирландия и си отиде от този свят, след като не успя да пребори големия си порок - алкохола.

Постановката „Танцуващите обувки” опитва да представи на публката живота на Бест и в добрата му, и в лошата му страна.

Джордж Бест бе играч на Манчестър Юнайтед от 1963 до 1974 година, като за 11 сезона вкара 179 гола в 470 мача и бе в основата на тима, донесъл първата евротитла на червените дяволи през 1968 година.

Бест бе любимец на феновете не само заради брилянтните си изяви на зеления терен, а и заради бохемския си начин на живот.

„Той имаше живот на суперзвезда, той беше Дейвид Бекъм преди 40 години” - заяви ДжейДжей Гилмър, един от авторите на мюзикъла „Танцуващите обувки”.

„Водеше очарователен начин на живот, собствена верига магазини, можеше да се изфука, че гадже му е Мис Свят, кой не би могъл да пише за това?”, риторично пита Гилмър.