Защитникът на Ливърпул Глен Джонсън смята, че съотборникът му Луис Суарес ще успее да се справи с напрежението и ще може да играе при гостуването на Манчестър Юнайтед в събота.

Очаква се феновете на червените дяволи да устроят грубо посрещане на уругвайския нападател, тъй като двубоят е първи между двата тима на Олд Трафорд след случката между Суарес и Патрис Евра, след която голаджията бе наказан по обвинение за обида на расова основа.

„Олд Трафорд е трудно място за гостуване. Луис има силен характер и ще остави неговият футбол да говори“, коментира Глен Джонсън.

„Суарес е фантастичен играч, той имаше дълга почивка сега и се надяваме, че ще бъде свеж и готов да се представи на ниво през уикенда. Той е от типа играчи, които ни трябват в отбора“, добави Джонсън.

Луис Суарес се завърна в игра снощи в двубоя с Тотнъм, след като шестседмичното му наказание изтече. Той влезе в игра след почивката и показа, че е позагубил игрови ритъм след дългото отсъствие, като първо неориентирано изрита Скот Паркър в корема, а в края на срещата пропусна да вкара от добра позиция и срещата завърши при 0:0.