Английският национал Глен Джонсън може да напусне клубния си тим Ливърпул още през януари, съобщават различни източници на Острова. Десният бранител бе извън терените заради травма, а мениджърът на тима Рой Ходжсън открито критикува футболиста за слабата му форма.

Спекулациите се засилват и от информациите, че мърсисайдци проявяват сериозен интерес към френския национал Род Фани от Рен, който също е желан от Олимпик Марсилия. Желанието на самия футболист обаче е да играе на Острова, а от клубния му тим обявиха, че няма да му пречат да осъществи трансфера си.

Бъдещето на сръбския национал Милан Йованович на “Анфийлд” също е под сериозен въпрос. Нападателят получава шанс за изява твърде рядко след свободния си трансфер от Стандарт Лиеж. Сърбинът е използван предимно като резерва и в някои от второстепенните мачове на “червените” този сезон. Йованович бе привлечен в клуба още от бившия мениджър на тима Рафаел Бенитес, който обаче бе уволнен в края на миналия сезон. Интерес към Йованович има от турски клубове.