Защитникът на Челси и на английския национален тим Джон Тери разкри, че селекционерът Фабио Капело е нарушил своите железни правила, като е отпуснал футболистите по време на "антикризисната среща".

"За първи път, откакто Капело е мениджър на тима, ни разреши да изпием по една бира. Обикновено всеки един отива в стаята си и стои там до закуската на следващата сутрин", заяви Тери.

Както е известно Фабио Капело налага жялазна дисциплина в отборите си и не разрешава употребата на какъвто и да е алкохол.

"Бяхме седнали седем или осем от играчите, говорихме за играта и пихме по бира, но нищо повече от това, а после си легнахме, каза още Тери.

„Трябваше да се изповядаме, как се чувстваме. Разговорите си остават само между нас, но наистина трябваше да се отпуснем, да си кажем някои неща, за да ни олекне, добави той.Смятам, че разговорите бяха необходими, за да се възстанови моралът. Убеден съм, че след срещата отборният дух е отново налице”, каза още защитникът.

Тери разкри също така, че едно време в Челси са действали по същия начин, когато е имало напрежение или негативни резултати.

"Подобни срещи наистина проработваха в Челси. Мисля, че те вършат работа само, ако са една или две по време на сезона. Не е добре да се случват всеки ден, защото ще ядосат хората", каза още Тери.

Защитникът на Челси заяви, че играчите подкрепят Капело и дори не се дразнят толкова от неговите крясъци. Той обаче не е съгласен с мнението на селекционера, че Англия играе слабо заради страх.

"Можем да приемем, когато хората ни казват, че играем зле, но не и, че играем страхливо. Понякога играта не ни върви, но това се случва и в клубния отбор, не само в националния тим", подчерта Тери.