Капитанът на английския национален отбор Джон Тери заяви, че всички момчета са „100% зад” селекционера Стив МакЛарън, който е подложен на невероятен натиск.

МакЛарън изтърпя всички критики след нулевото равенство в Израел и продължава да води „трите лъва”.

На пресконференция днес, ден преди евроквалификацията с Андора, Тери заяви: „Играчите са 100% зад Стив. В случая сме сами срещу всички. Трябва да излезем и да ги накараме да ни броят в сметките. Мачът с Андора е от задължителните, които трябва да спечели и ние го дължим на треньора.”

Англия заема трето място в група Е с две победи, две равенства и една загуба.

Тери сподели, че е наясно защо феновете са ги освирквали в събота, и заяви, че те са в правото си да постъпят така.

„Дължим го и на привържениците,” добави Тери.

„Видях и чух тяхното недоволство след равенството в Израел. Не е приятно и за тях, тъй като са платили толкова много пари и са отделили време да дойдат и да ни гледат.”

„Те имат право на мнение. Но ние си взимаме поука и продължаваме към следващия мач. Те искат да видят добра игра и да вкараме няколко гола на Андора.”

Според Тери критиката, отправена към МакЛарън и някои от играчите през последните дни допълнително е сплотила състава.

Тери заяви, че определено МакЛарън има позитивно влияние върху отбор, след като пое ръководството от Свен-Йоран Ериксон на 1 август.

„Промяната ни се отрази страхотно,” заяви защитникът.”Тренировките, подготовката и минутите преди мач – винаги сме запознати с всичко от нашия съперник и знаем какво да правим.”