Капитанът на Челси Джон Тери потвърди, че има спънки по подписването на нов договор с клуба и преговорите са прекратени към момента.

Железният защитник има още две години от настоящия си контракт, но е недоволен от предложеното му удължаване, както в годините, така и в размера на заплатата за тях.

Тери иска да остане в Челси до края на кариерата си, като според английските медии настоява за деветгодишен договор, докато клубът му е предложил едва пет години и заплата далеч по-ниска от получаваните от него сега 130000 паунда на седмица.

Английският национал говори пред журналисти по време на стартирането на нова програма за подкрепа на талантливи деца.

Тери заяви: „Няма развитие по договора ми. Бяхме в преговори, получих оферта, но дотам. Със сигурност няма да съм аз този, който ще направи следващата крачка.”

„Казах на клуба, че искам да остана до края на кариерата си, просто така. Преговорите пропаднаха, както се случва понякога, но кой знае кога ще говорим отново.”

„Но нямам намерение да напускам. Имам да мисля за други много по-важни неща. За мен от най-голяма значение е да съм на терена и да знам, че съотборниците ми са готови за игра. Това е моята задача като капитан и футболист на Челси.”

„Ситуацията може да се разреши и няма нищо общо със слуховете, че Жозе ще ни напуска. Определено не е свързано. И аз, и той искаме да останем в Челси,” завърши Тери.